Snart jul!!
Hva skal vi spise på julaften i år?? Eller rettere sagt: Hva vi skal ha til dessert....! Sukk, savner godteri og is og kaker...selvom marsipanpølsen jeg snek til meg her om dagen smakte i overkant søtt!!
Jeg har lenge fantasert om vaniljeis...og for et par dager siden kjøpte jeg iskremmaskin!! Etter et mislykket forsøk på å lage is igår, må jeg bare si at dagens forsøk ble svært vellykket!!!! Minsten storkoste seg og fikk store øyne da jeg sa at isen var uten sukker:-)
5 dl H melk
2,5 dl kremfløte
2 vaniljestenger
Gi dette et lett oppkok, før du lar det stå og trekke i ca 20 min.
6 eggeplommer
2-4 ss flytende natreen (jeg tok 3 idag, og tenker at jeg kanskje tar 2 neste gang)
Pisk sammen egg og natreen til den tykner. Pisk for hånd mens melkeblandingen helles inn i en tynn stråle. Ha hele blandingen i kjelen igjen og varm forsiktig opp til ca 80 grader. Den skal tykne, men IKKE koke!
Deretter avkjøles massen i noen timer.
Sett på ismaskin ( jeg kjøpte fra Krups til 500 kr), og tilsett ismassen i stråle gjennom hullet i lokket på maskinen. 10-15 min senere: nam nam nam!!!!
Vel bekomme!!!
torsdag 29. november 2012
søndag 18. november 2012
Her er jeg!!
Unnskyld!!!!
Vel...man forplikter seg vel egentlig ikke til å oppdatere innlegg daglig, selv om man har en blogg, MEN-på skrivekløen min tidligere i høst å dømme, lå det jo an til både 5 og 6 nye innlegg i uken....! Ikke har jeg noen god unnskyldning for mitt fravær heller...
De siste ukene har fløyet avgårde til jobb, konserter, et lite Gøteborgbesøk, et 60-årslag, noen dager hos mamma og pappa, en mann som har vært i Afrika, med mer.
Men her sitter jeg altså! Søndagskveld... Rett før mini skulle legge seg, hev jeg meg rundt og lagde mitt første bakepulverbrød! Det tok et halvt år å manne seg opp-og jeg må innrømme at det var deilig å kjenne sprø, nystekt brødskorpe mot ganen etter 5 måneder på knekkebrød og scones. I tillegg skeiet jeg ut med makrell i tomat, og den oppmerksomme vet at nettopp dette pålegget inneholder sukker!!!! Jeg er gæ'ærn!!! Ha ha ha.... Mmmm det smakte deilig!
Nå skal jeg se på HJEM!
God søndagskveld!!
Oppskrift:
5 dl fibra
5 dl rugmel
3 ss linfrø
3 ss solsikkefrø
4 ss sesamfrø
3 ts bakepulver
1 ts salt
7,5 dl vann
Mikses sammen, heller i smurt 2 l brødform og stekes i 80 min på 200 grader... Beste gang skal jeg la det stå noen minutter til! Vel bekomme!!
Vel...man forplikter seg vel egentlig ikke til å oppdatere innlegg daglig, selv om man har en blogg, MEN-på skrivekløen min tidligere i høst å dømme, lå det jo an til både 5 og 6 nye innlegg i uken....! Ikke har jeg noen god unnskyldning for mitt fravær heller...
De siste ukene har fløyet avgårde til jobb, konserter, et lite Gøteborgbesøk, et 60-årslag, noen dager hos mamma og pappa, en mann som har vært i Afrika, med mer.
Men her sitter jeg altså! Søndagskveld... Rett før mini skulle legge seg, hev jeg meg rundt og lagde mitt første bakepulverbrød! Det tok et halvt år å manne seg opp-og jeg må innrømme at det var deilig å kjenne sprø, nystekt brødskorpe mot ganen etter 5 måneder på knekkebrød og scones. I tillegg skeiet jeg ut med makrell i tomat, og den oppmerksomme vet at nettopp dette pålegget inneholder sukker!!!! Jeg er gæ'ærn!!! Ha ha ha.... Mmmm det smakte deilig!
Nå skal jeg se på HJEM!
God søndagskveld!!
Oppskrift:
5 dl fibra
5 dl rugmel
3 ss linfrø
3 ss solsikkefrø
4 ss sesamfrø
3 ts bakepulver
1 ts salt
7,5 dl vann
Mikses sammen, heller i smurt 2 l brødform og stekes i 80 min på 200 grader... Beste gang skal jeg la det stå noen minutter til! Vel bekomme!!
Abonner på:
Innlegg (Atom)